Koleksi Teknik Trade

INI ADALAH BEBERAPA JENIS TEKNIK @ STRATEGI RAKAN2 TRADER FOREX….Saya belum cuba. Anda boleh cuba. Dalam masa terdekat, saya akan kumpul dan tambah lagi beberapa jenis koleksi cara trade
Perkongsian TEKNIK 5 PAGI yang profit giler!!

Thread ni aku khaskan untuk newbie-newbie macam aku yang lemah  analisis teknikal tapi masih ingin cuba mengaut keuntungan dari forex.  Teknik 5 pagi boleh mendatangkan profit yang konsisten kerana terdapat  sesetengah pair seperti EUR/USD yang patternnya boleh dijangka.
So biar aku start dulu dengan teknik pertama dari aku:
Teknik 1
Salam guys and sifu forex semua, cucu newbie forex nak kongsi trading  system.. Harap diizinkan dan kalau salah tolonglah tunjukkan..
Nak mintak jasa baik korang sume untuk test power trading system ni..
Setakat ni aku dah buat quite some profit jugak melalui sistem ni.. Very consistent profit.. Oklah straight to the system..
Time frame : D1 / H1
Indicator : Tak ader..
Pair : Sume boleh tapi setakat ni aku just try kat GBP/JPY ngan EUR/USD
Strateginya..:
1. Bila naik je candle baru untuk hari berikutnya korang cepat-cepat  letak pending order buy stop 20/30 pips lebih daripada harga open.
2. Letak gak pending order sell stop 20/30 pips rendah dari harga open.
3. Stop loss 30 pips dan Take profit 20 pips (tapi lebih mantap kalau tak pakai SL cuma kena dok depan pc je la.. huhu..)
4. Bila salah satu TP dah kena cancelkan pending order yang satu lagi..
Korang leh refer kat D1 atau H1 history chart untuk pair2 yang korang suka..
Cuba test sistem ni and kalau korang suka dan sesuai ngan korang guna la  sebaik mungkin.. Kalau ada penambahbaikan jangan segan2 postkan kat  sini eh.. Semoga kita semua beroleh kehijauan pips.. heheh..
Teknik 2 (Ihsan masta moneymaker3000)
“aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau  candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish,  harini masuk sell. tp 140 sl 180.”
Teknik 3 (Ihsan masta moneymaker3000)
“okay…ni lagi satu teknik mudah tapi bukan kol 5 pagi, bila2 masa pun  bole pasang PO ni berdasarkan candle daily. Dalam sebulan hanya 2-3 kali  je price sentuh PO ni.
Caranya, kalau price semalam bullish, pagi ni kita siap2 ready pasang  sellstop. Kalau candle semalam bearish, pagi ni kita siap2 ready pasang  buystop. Contoh bole tgk kat graf bawah pair GU.
Cube tgk no. 1 tu, aku pasang sellstop kat lowest price semalam, dan  no.2 aku pasang buystop kat highest price semalam. Take profit 10-25pips  dah memadai :
Teknik 4 (Ihsan masta gundurowo)
“amik high and low candle smlm..
letak buy stop kat high smlm + 1 + spread..
letak sell stop kat low smlm – 1..
TP n SL ikut tamak masing2..
Pair GU / TF Daily..
sekian…”
Teknik 5 (Ihsan masta gundurowo)
Pair = GJ sahaja
TF = 4H
pada setiap hari isnin..bukak chart then tekan ctrl y..
pastu..letak BUY STOP kat HIGH + spread + buffer(20 pips) candle yg atas garisan tu..
tuk SELL STOP plak..wat PO kat LOW – buffer(20pip) candle tu..
TP1= jarak antara PO buy ngan sell..
TP2= ikut suka korang atau lg seminit nk tutup market ari jumaat
SL= letak kat PO yg lg satu tu…
Teknik 6 (Ihsan Masta Gundurowo)
ok..amik high low kul 12 tgh mlm smlm sampai 12 tgh hari..
wat PO buystop kat high + 20 pip…
wat PO sellstop kat low – 20 pip…
TP ngan SL ikut suka..
pair GJ,GU,EJ…
TF 30M..
Teknik 7 (Ihsan Masta Atlantis)
kul5 pagi gak sbb tajuk kat sini kul 5 pagi.
pair=eu. asian session only
tampa berfikir, masuk buy, tp20, sl20.
bila hit sl, masuk lagi buy tp20, sl20. lot double.
ulang sampai dpt tp. sekali hit tp, stop trade. sambung esok.
risk manageent:
hadkan jumlah sl, max 4 kali je. sbb kalau gerak byk sgt, itu dah luar tabii utk eu. mesti ada hal la tu.
jumlah modal mesti cukup utk 4 kali sl tu. legi besar lagi baik. takyah nak depo selalu.
harap membantu
Teknik 8 (Ihsan Masta Atlantis)
style moneymaker pun aku ada guna. tapi ada lain sikit je.
pair sama (gu) carry trade semalam.
Quote:
“aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau  candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish,  harini masuk sell. tp 140 sl 180.”
bezaynya, tp100 sl 50.
kalau sl,esoknya boh lot double.
kalau tp, esoknya start lot kecik balek
—————————————————————————————–
—————————————————————————————–